۱۳۸۹ تیر ۲, چهارشنبه

دکتر حسابی

از قول ایشان نقل شده است : روزی در آخر ساعت درس، یکی از دانشجویانم که دانشجوی دوره دکترا و اهل نروژ بود از من پرسید : استاد! شما که از جهان سوم می آیید، جهان سوم کجاست؟


فقط چند دقیقه به آخر کلاس مانده بود.

من در جواب مطلبی را فی البداهه گفتم که روز به روز بیشتر به آن اعتقاد پیدا می کنم.

به آن دانشجو گفتم جهان سوم جایی است که هر کس بخواهد مملکتش را آباد کند، خانه اش خراب می شود

و هر کس که بخواهد خانه اش آباد باشد، باید در تخریب مملکتش بکوشد

۱۳۸۹ اردیبهشت ۱, چهارشنبه

خبرآنلاین : بحران 2 هزارواحد تولیدی و اخراج سالانه 200 هزارکارگر

اقتصاد > بازارکار - دبیر کل خانه کارگر: تخلف دولت در مورد بیمه کارگران ساختمانی احراز شده است.
به گزارش خبرآنلاین، دبیر کل خانه کارگر در آستانه هفته کارگر در مورد وضعیت اشتغال کشور بحران مالی دو هزار واحد را مسجل دانست و اعلام کرد که سالانه 200 هزار کارگر بیکار می شوند. طبق برآورد وی با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها این وضعیت تشدید خواهد شد.
علی رضا محجوب در نشستی خبری وقتی با سوالی در مورد تعداد واحدهای تعطیل شده کشور مواجه شد هرچند در این مورد آماری نداد اما در مورد واحدهای بحران زای کشورعنوان کرد: شک نکنید که به طور متوسط سالانه 500 واحد بزرگ و متوسط در کشور بحران زا هستند. حتی وزیر سابق کار هم ابتدای کارش می گفت این رقم درست نیست اما در پایان کار فهمید که این میزان از این رقم هم بیشتر است.هم اکنون نیز در برخی از جلسات که ما شرکت می کنیم این میزان را بالای هزار واحد اعلام می کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر بحران مالی داشتن دو هزار واحد مسجل است که تعداد کارگران آن 200 هزار نفر می شوند. به عبارتی به طور متوسط سالانه 200 هزار کارگر بیکار می شوند و یا با مشکلات صنفی ناشی از مشکلات مالی واحدها درگیر هستند.
این فعال کارگری در مورد این که با اجرای طرح هدفمندکردن یارانه ها این ارقام چه تغییری خواهند کرد؟ متذکر شد: با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها هرچند نمی توان عدد مشخصی در مورد بیکاران و واحدهای بحران زا ذکر کرد اما پیش بینی ما تشدید رکود است.
وی در این مورد با تشبیه رکود به سرطان بیان کرد: از من می خواهید که در مورد این وضعیت اظهار نظر کنم اما حتی دکترها هم در مورد سرطان و مرگ اظهارنظر نمی کنند. آن چه که قطعی است تشدید مسائل است.
طبق برآورد او، چون با اجرای این طرح تورم دست کم دو برابر می شود، بنابراین طبیعی است که رکود هم دو برابر شود.
وی اضافه کرد: اجرای این طرح یک شوک است که شوک درمانی نیز یک شیوه درمانی است اما پاسخ دادن به این شوک همیشه مبهم و مجهول است. البته بعضی از اقتصادها به ندرت توانسته اند با شوک درمانی به این شوک پاسخ دهند اما عمده دولت هایی که این را مدنظر قرار دادند آن را نتوانسته اند حل کنند، هیچ ، دچار مشکلاتی نیز شده اند.

او در کسوت یک نماینده مجلس نیز اظهار نظر متفاوتی در این مورد کرد و گفت: در اجرای این طرح دولت می گوید به ما اعتماد کن که ما هم می گوییم به دولت اعتماد داریم اما علم می گوید اعتماد نکن. به هر ترتیب خسارت قطعی است.

*تخلف دولت در مورد بیمه کارگران ساختمانی احراز شده است
محجوب در ادامه در مورد بیمه کارگران ساختمانی توضیح داد: طرح بیمه شدن کارگران ساختمانی از سال 1305 در کشور ما مطرح بود و این موضوع در سال 67 مصوب و در سال 86 به مدت 15 روز اجرا شد اما پس از اعتراضات کارفرمایان که ما باور نداشتیم این اعتراض ها بزرگ بود، مجلس این بحث را مسکوت گذاشت و در پایان سال 87 اصلاحاتی در مورد آن انجام شد.
وی ادامه داد: پس از آن اصلاحات دولت مهلت داشت تا 24 فروردین سال 88 آیین نامه مربوط به این موضوع را تهیه کند که انجام ندادن این کار تخلف است. به همین دلیل کمیسیون اجتماعی مجلس در بهمن ماه سال گذشته گزارشی را در این مورد آماده کرد که در روزهای آتی در مجلس قرائت خواهد شد.
وی با تصریح اینکه در این مورد تخلف دولت احراز شده است، افزود: در زمانی که این طرح مطرح شده بود، قرار بود یک میلیون تا یک میلیون و 200 هزار نفر مشمول آن شوند اما اکنون 400 هزار کارگر ساختمانی می توانند مشمول آن شوند که از این تعداد 256 هزار نفر دارای پروانه مهارت هستند. با وجود این، کارگرانی هم که دارای پروانه مهارت نیستند می توانند ثبت نام کنند.
*60 درصد کارگران ساختمانی غیرایرانی هستند
دبیر کل خانه کارگر در همین مورد با انتقاد به کاهش تعداد کارگران ساختمانی آمار داد که 40 درصد شاغلان بخش ساختمانی کشور نیروی کار داخلی و باقی نیروی کار غیرایرانی هستند.
وی همچنین در مورد اصلاح قانون کار نیز که مدتی است وزیر کار ادعا می کند لایحه آن به مجلس ارسال شده است، یاد آور شد: هنوز من چیزی در این مورد ندیدم و هنوز واصل نشده است. اگر در این اصلاحیه رویکرد بین مجلس و دولت دو طرفه نباشد، مطمئن باشید که این دیر یا زود پایدار نخواهد بود.

البته کارخانه ها را درچین دایر کردیم نیاز نیست مردم ما بزحمت بیفتند و کارکنند.
منبع :خبر آنلاین

۱۳۸۹ فروردین ۱۵, یکشنبه

اگر بپزیریم، اسلام برای انسان است، نه انسان برای اسلام، هم به اسلام خدمت کردیم هم به بشریت

فقدان شادی شهروندان ‌تهرانی را تهدید می کند


جامعه > شهری - مشکلات اقتصادی، عامل مهم شیوع اختلالات روانی در تهرانی‌ها و رخت بربستن شادی از میان آنهاست؛ به ‌طوری که تفاوت فاحش درآمدی در تهران و افزایش فاصله طبقاتی، اختلالات رفتاری زیادی را به‌ وجود آورده است.
حسین صرافی: در شرایطی که به گفته روانپزشکان، ابتلا به اختلالاتی از قبیل افسردگی و اضطراب در تهران بیشتر در سنین 15 تا 44‌ سالگی‌ بروز پیدا می‌کند، روز گذشته دکتر سیدمحمد‌هادی ایازی، معاون اجتماعی وفرهنگی‌ شهردار تهران اعلام کرد:" نتایج یک نظرسنجی نشان داد 42‌ درصد افراد اغلب شاد، 30‌ درصد گاهی اوقات شاد و گاهی غمگین و 28‌ درصد مابقی همیشه غمگین هستند."دکتر ایازی با بیان اینکه متأسفانه باید بپذیریم برای گذران اوقات فراغت مردم تهران برنامه مدون و مناسبی وجود ندارد، اقدام برای ایجاد نشاط و شادی در شهروندان را بسیار حائز اهمیت دانست و عنوان کرد:" تمامی دستگاه‌هایی که به‌نحوی مرتبط با این موضوع هستند موظفند جدی‌تر به آن بپردازند چرا که شرایط کنونی جامعه اقتضا می‌کند برنامه‌های شاد و مفرح برای جامعه جوان داشته باشیم."


ایازی درخصوص شرایط شاد بودن جامعه گفت:" گروهی معتقدند انسان زمانی شاد است که زندگی بر وفق‌مراد باشد و دغدغه‌ای نداشته باشد که متأسفانه 3موضوع مهم شغل، ازدواج و مسکن در حال حاضر به دغدغه اصلی جوانان تبدیل شده است."

شنیدن این عبارات از زبان معاون اجتماعی شهردار تهران در حالی است که به عقیده روانپزشکان مشکلات اقتصادی، عامل مهم شیوع اختلالات روانی در تهرانی‌ها و رخت بربستن شادی از میان آنهاست؛ به ‌طوری که تفاوت فاحش درآمدی در تهران و افزایش فاصله طبقاتی، به‌ هیچ عنوان قابل تحمل و دفاع نیست و اختلالات رفتاری زیادی را به‌ وجود آورده است. به این ترتیب متأسفانه اکثر مردم تهران عصبی و عبوس شده‌اند و نشاط و سر‌‌زندگی در بین آنها کمتر دیده می‌شود.
اما اینکه چرا در شهرهای بزرگی مثل تهران، مردم بیشتر انواع اختلالات روانی را تجربه می‌کنند، موضوعی است که روانپزشکان نظرات مختلف اما تقریبا هم‌ جهتی درباره آن دارند.
دکتر پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران در گفت‌وگو با خبر آنلاین با بیان اینکه در شهرهای بزرگ عدم ‌رسیدگی به شهروندان به‌ علت تراکم جمعیت منجر به افزایش شیوع انواع اختلالات روانی به ‌خصوص اضطراب و افسردگی می‌شود، می‌گوید:" البته این اختلالات در شهرهای کوچک هم دیده می‌شود. اما چون در این شهرها مردم زندگی آرام ‌تری دارند، کمتر دچار اضطراب می‌شوند؛ ضمن اینکه همین مردم به‌دلیل نبود امکانات کافی و تسهیلات، افسردگی کمتری را تجربه می‌کنند."


دکتر محمد‌ علی شهرکی، روانپزشک و مدیر اجرایی جمعیت ترک اعتیاد آفتاب نیز با بیان این عبارات و با تأکید بر اینکه شهرهای بزرگی مثل تهران احتیاج به بازسازی فضای تبلیغاتی دارند، به خبرآنلاین می‌گوید:" همین بیلبوردهای تبلیغاتی تجهیزات گران‌قیمت و متنوعی هستند که خواه ناخواه چه قبولشان داشته باشیم و چه نداشته باشیم، به‌صورت ارزش در می‌آیند و در این میان، رسانه‌ها هم به این تبلیغات دامن می‌زنند."
جامعه ناایمن و برون‌ریزی‌های مختلف
به گفته کارشناسان، در طول سال‌های گذشته، اگر چه تهران توسعه یافته ولی رفاه و امکانات مردم این شهر به همان اندازه توسعه نیافته است. همین امر هم باعث شده مردم بیشتر نگرانی و افسردگی و خشم خود را به کانون خانواده ببرند و آن هم به‌ صورت انواع اختلالات خواب، سردرد و دیگر اختلالات روان‌تنی خود را نشان دهد.
دکتر مهراد متین‌راد، روانشناس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه استرس‌های مختلف زندگی شهری، خود را به ‌صورت اختلالات مختلف روانپزشکی و روان‌تنی نشان می‌دهند، این ‌طور توضیح می‌دهد:" معضل عمده ما این است که ما یک جامعه ناایمن داریم به‌طوری که شاهد بی‌ثباتی عمیقی در وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم هستیم. در کنار این، مردم ما عادت کرده‌اند که هر روز از رسانه‌های مختلف اخبار نگران‌کننده بشنوند و همیشه در اضطراب و حیرت باشند."
نتیجه این بی‌نظمی هم نمود خود را در رانندگی، خرید کردن، حضور در مکان‌های شلوغ و حتی در رفتارهای روزمره نشان می‌دهد.
دکتر شهرکی نیز با اشاره به اینکه معضل کار و فعالیت هم عمده‌ترین زمان مردم را اشغال کرده، توضیح می‌دهد:" می‌توان گفت دیگر چیزی به نام تعطیلات آخر هفته و استراحت برای بازسازی افکار و پرداختن به جنبه‌های فردی باقی نمی‌ماند و همین استرس‌ها هم وقتی مدام افزایش می‌یابند، قاعدتا باعث بروز انواع بیماری‌های پنهان دیگر می‌شوند."
به گفته وی، چنین فردی در چنین شهری به ‌تدریج دچار وادادگی می‌شود و علاوه بر سایر اختلالات روانپزشکی، انواع آسیب‌های اجتماعی نیز در او نمود پیدا می‌کنند.
دکتر شهرکی با بیان اینکه با توجه به ساخت شهرهای بزرگ و اینکه مردم بیشتر زمان خود را در داخل شهر سپری می‌کنند، لزوم بازنگری در معماری و طراحی ساخت چنین شهرهایی را ضروری می داند و می گوید:" این طراحی باید با تمرکز بر جنبه‌های روانی مردم صورت گیرد یعنی محیطی ساخته شود که اضطراب را از شهروندان دور کند."
خود درمانی یا فراربه گفته کارشناسان در خوش‌بینانه‌ترین حالت، 20‌ درصد افرادی که به‌علت مشکل مبهمی به پزشک مراجعه می‌کنند، یا بیماری‌شان کاملا روانپزشکی است که به‌ صورت مشکل جسمی بروزکرده یا اینکه اختلال روانپزشکی روی مشکلات دیگر پزشکی فرد سوار شده است.
دکتر شهرکی در این باره می‌گوید:" البته مردم ما در بیشتر موارد چنین وضعیتی را که همراه با فشارهای روانی است تحمل می‌کنند، در درجه دوم هم درصورت تحمل نکردن شرایط، به‌خود درمانی یا درمان‌های جایگزین می‌پردازند مثلا سراغ تکنیک‌های مختلف آرام‌سازی و یا تفکر مثبت می‌روند یا اینکه از کتاب‌های عمومی روانشناسی استفاده می‌کنند."

به گفته وی، باید درنظر داشت اگرچه این روش‌ها به جای خود مثبت هستند ولی ممکن است فرد را به این فکر خطا بیندازند که دیگر نیازی به مراجعه به روانپزشک نیست.
به عقیده دکتر شهرکی در نهایت هم بیماران با انواع علائم جسمی مثل سردرد، سرگیجه، خستگی مفرط و تپش‌قلب به پزشک مراجعه می‌کنند و تازه در این زمان است که پزشک فرد را برای تشخیص اختلال روانی به روانپزشک ارجاع می‌دهد.

این در حالی است که به گفته روانپزشکان خیلی از مردمی که دچار مسائل وابسته به استرس می‌شوند، اصلاً نمی‌دانند که باید هنگام مواجهه با این علائم چه کرد به همین دلیل یا این استرس را سرکوب می‌کنند یا دائما از آن در حال فرار هستند.
دکتر راد نیز خاطرنشان می‌کند:" در یک جامعه ناایمن مهم‌ترین نقش مسئولان ما این است که مردم را با روش‌های مختلف مدیریت استرس و مقابله با آن آشنا کنند تا مردم بتوانند با باورهای اجتماعی این استرس را کنترل کنند تا بیش از این شاهد بی‌دقتی‌ و بی‌تمرکزی در امور روزمره، اتلاف وقت، بالارفتن هزینه‌ها و کاهش بهره‌وری نباشیم."

منبع خبر : خبر آنلاین

خبر آنلاین :ابتلای 15میلیون ایرانی به اختلالات روانی .

اگر بپزیریم، اسلام برای انسان است،  نه انسان برای اسلام، هم به اسلام خدمت کردیم هم به بشریت

جامعه > سلامت - پس از سال‌ها بی‌برنامگی، مسئولان وزارت بهداشت از تدوین قانون بهداشت روان برای اولین بار در کشور خبر می‌دهند
الیزا ذوالقدر: در ایران امروز با جمعیتی جوان که افراد 15 تا 25 سال بیشترین طیف هرم سنی را تشکیل می‌دهند بیماری‌ها و اختلالات روانی تبدیل به یکی از معضلات جامعه شده است. این معضل تا آنجا پیش رفته که معاون سلامت وزارت بهداشت معتقد است بیماری‌های روانی به تدریج رتبه اول بار بیماری‌ها را به خود اختصاص خواهند داد.

با شیوع بیماری‌های روانی در کشور که البته هنوز آمار رسمی و علمی قابل اطمینانی از آن وجود ندارد، پس از مدت‌ها تاکید کارشناسان بر ضرورت تدوین قانون و برنامه مدون برای حفظ و ارتقای بهداشت روان جامعه، مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت از تدوین و تصویب این قانون برای اولین بار در کشور خبر داده و گفته است که پیش‌نویس این قانون آماده شده، مراحل نهایی ویرایش را می‌گذراند و تا چند ماه آینده تقدیم مجلس می‌شود.
خودکشی، یک شاخص بهداشت روان
اختلالات روانی یکی از رهاوردهای صنعتی شدن زندگی و گسترش تکنولوژی است که در ایران این موضوع با فشارهای اقتصادی و هزینه های بالای زندگی همراه شده و بار مشکلات را افزایش داده است.
بر اساس آمارهای موجود، ایران در بین کشورهای دنیا در زمینه خودکشی رتبه 43 را داراست و سالانه 6 نفر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، با خودکشی جان خود را از دست می دهند. البته به گفته کارشناس اداره سلامت روان وزارت بهداشت در مناطقی مانند کشورهای اروپای شرقی شیوع خودکشی بیش از 13 در هر 100هزار نفر جمعیت است.
دکتر میترا حفاظی در سمینار وضعیت خودکشی در ایران و راه‌های پیشگیری از آن مسلمان بودن ایرانیان و اعتقادات مذهبی آنها را یکی از دلایل پایین بودن شیوع خودکشی در آن نسبت به سایر کشورها اعلام کرد هرچند همین میزان هم سالانه جان 4200 نفر از هموطنانمان را می گیرد.

دکتر حفاظی در عین حال به این موضوع اشاره کرد که طی سال‌های اخیر، تعداد موارد خودکشی و مرگ ناشی از آن در کشور افزایش یافته است.
این آمار زمانی نگران کننده می شود که به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، براساس مطالعات بیشترین آمار خودکشی در سنین نوجوانی از 12 تا 13 سال و به علت اختلالات روانی و افسردگی است.
بنا به اظهارات جواد محمودی قرائی 90 درصد بچه هایی که اقدام به خودکشی می کنند اختلالات روان پزشکی دارند و70 درصد نیز اختلالات دیگر دارند که جدایی والدین، اقدام به خودکشی در والدین یا اعضای خانواده و آزارهای جنسی در این اقدام موثر است .
این آمارها در حالی است که به گفته مسوول کمیته پیشگیری از خودکشی وزارت بهداشت، با توجه به مسائل فرهنگی و پیچیدگی های اجتماعی در ایران 75 درصد از موارد خودکشی اعلام نمی‌شود و در بسیاری از موارد خودکشی را تصادف یا موضوعات دیگر جلوه می‌دهند و افراد از این که انگ خودکشی به اعضای خانواده و یا فامیل آنها زده شود احساس شرمندگی می‌کنند.
شیوع 22 درصدی اختلالات روانی
دکتر پرویز مظاهری دبیر انجمن روانپزشکان در گفت‌وگو با خبرآنلاین آمار انواع اختلالات روانی در کشور را 22درصد کل جمعیت ذکر می‌کند و می‌گوید: این آمار تقریبا با نرم بین‌المللی همخوانی دارد.
وی با اشاره به انواع اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی، وسواس و بیماری های روانی مزمن می افزاید: در همه جای دنیا افسردگی و اضطراب بالاترین رتبه را در بین اختلالات روانی دارند که ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. اضطراب شایع ترین اختلال روانی است و افسردگی و حالت های پرخاشگری در رتبه های بعدی قرار دارد.
مظاهری اختلال وسواس را نیز یکی دیگر از اختلالات شایع در میان ایرانیان به ویژه زنان ذکر می کند و می گوید: میزان شیوع اضطراب در بین زنان و مردان ایران تقریبا به یک اندازه است اما به طور کلی اختلالات روانی بیشتر زنان را درگیر می کند زیرا آنها چه شاغل باشند و چه خانه دار مسوولیت بیشتری دارند.
این روانپزشک معتقد است: مشکلات ماشینی شدن زندگی، رشد تکنولوژی، هزینه بالای زندگی فشارهای اقتصادی و مسائلی از این دست باعث شده تلاش برای کسب درآمد افزایش یابد که این موضوع به کمتر شدن روابط عاطفی خانواده ها و ارتباطات کلامی منجر شده است. به همین دلیل هم است که شاهدیم آمار اختلالات روانی در همه جوامع افزایش یافته است.
وی همچنین به مشکلات بیماران روانی در ایران اشاره می کند می کند و می گوید: بیماران روانی در نظام سلامت ایران جایگاه خوبی ندارند و به وضعیت آنها رسیدگی نمی شود.

مظاهری یکی از این مشکلات را بیمه نبودن این افراد و هزینه بالای درمان آنها ذکر می کند و ادامه می دهد: مکان هایی برای نگهداری بیماران روانی مزمن وجود ندارد و خانواده ها هم بالاخره از نگهداری آنها خسته می شوند. این بر عهده وزارت بهداشت، بهزیستی، مجلس و سایر ارگانهای ذیربط است که با تصویب قوانینی از این افراد حمایت کنند.

وی با بیان اینکه موضوع رسیدگی به وضعیت بیماران روانی مزمن در قانون بهداشت روان که در حال تدوین است دیده شده، می گوید: این قانون چند سالی است که در دست تهیه است و تلاش می کند زمینه های پیشگیری از بیماری های روانی و بروز آنها را کاهش دهد.

90هزار بیمار، 30 هزار تخت

بر اساس آمارهای موجود، تعداد یماران روحی، روانی و افسرده ایران 15 میلیون نفر اعلام شده است و جمعیت افراد افسرده نیز حدود 10 تا 12 درصد کل جمعیت کشور را تشکیل می دهند. با این حال تاکنون 90هزار بیمار روانی مزمن در کشور شناسایی شدند که از این تعداد تا پایان سال تنها 50 هزار نفر آنها تحت پوشش بهزیستی قرار می گیرند.

رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی مزمن سازمان بهزیستی در گفت‌وگو با مهر دلیل این وضع را اینگونه ذکر می کند: وزارت بهداشت طبق قانون برنامه سوم توسعه موظف بود امکانات لازم برای نگهداری بیماران روانی در اختیار سازمان بهزیستی قرار دهد در حالی که تا کنون حتی یک ریال نیز به ما پرداخت نکرده‌اند بنابراین در کل کشور متاسفانه با توجه به محدودیت اعتباراتمان نمی توانیم 40 هزار نفر از این بیماران را تحت پوشش قرار دهیم.

همچنین به گزارش ایسنا، رییس انجمن علمی روانپزشکان نیز از کمبود حداقل 30 هزار تخت روانی در کشور می گوید و می افزاید: کمبود تخت‌های روانی و عدم پوشش بیمه‌ای مناسب بیماری‌های روانی از مشکلات اصلی روانپزشکی کشور است.

به گفته دکتر سید احمد جلیلی، در حال حاضر در کشور حداقل به 40 هزار تخت روانپزشکی نیاز است و این در حالی است که اکنون در خوشبینانه‌ترین حالت حدود 10 هزار تخت روانپزشکی در کشور موجود است.



منبع : خبرآنلاین

۱۳۸۹ فروردین ۱۰, سه‌شنبه

آیا چه کسی مقصره ؟ جوانی که می تواند با کار کردن روزی چند نفر را فراهم کند باید اجبارا هدیه مردم را با سیم مفتولی از داخل صندوق صدقه بیرون بیاورد تا شکم خودش را سیر کند.

آیا چه کسی مقصره ؟ جوانی که می تواند با کار کردن روزی چند نفر را فراهم کند باید اجبارا هدیه مردم را با سیم مفتولی از داخل صندوق صدقه بیرون بیاورد تا شکم خودش را سیر کند.